MARIJA I VERICA ŠERIFOVIĆ POKAZALE KAKO PRAVE NAJBOLJU USKRŠNJU TORTU: Snimak svi dele, MAJKA I ĆERKA na delu
Marija I Verica prave tortu, Foto: Printscreen/youtube/Dr. Oetker Srbija

pažnja

MARIJA I VERICA ŠERIFOVIĆ POKAZALE KAKO PRAVE NAJBOLJU USKRŠNJU TORTU: Snimak svi dele, MAJKA I ĆERKA na delu

Njih dve su zasmejavale su jedna drugu, uporedo se dopunjavajući da bi naposletku dobile savršenu poslasticu, koja osim što je bila idealnog ukusa, izgledala je savršeno

Objavljeno:

Marija i Verica Šerifović pokazale su recept za Uskršnju tortu, a njihov izbor je bio na mus tortu, na prvi pogled vrlo komplikovanu za pripremu.

Njih dve su zasmejavale su jedna drugu, uporedo se dopunjavajući da bi naposletku dobile savršenu poslasticu, koja osim što je bila idealnog ukusa, izgledala je savršeno.

Pogledajte koji su vam sastojci potrebni, kao i način pripreme.

Kora:

140 g brašna 2 kašike Gustina 25 g kakao praha 1 kašičica sode bikarbone Pola kašičice praška za pecivo Prstohvat soli 110 g šećera 100 g braon šećera 110 g suncokretovog ulja 2 veća jajeta 1 kašičica arome vanile 120 g kisele pavlake 60 g (pola šoljice) espresso kafe

Natapanje kore:

60 g (pola šoljice vruće kafe) espresso kafe Premazivanje kore:

85 g krema

Čokoladni mus:

Kesica želatina belog mlevenog 450 ml slatke pavlake 150 g mlečne čokolade Prstohvat soli Čokoladni ganaš:

150 g crne čokolade 150 ml slatke pavlake Dekoracija:

100 g crne čokolade 100 ml slatke pavlake 50 - 100 g crne čokolade za pripremu ukrasa

Priprema kore:

Marija
foto: Printscreen/youtube/Dr. Oetker Srbija

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Okrugli pleh sa odvojivim obručem prečnika 22 cm obložiti papirom za pečenje na dnu. Nije potrebno oblagati pleh sa strane. U jednu činiju pomešati brašno, gustin, kakao prah, sodu, prašak za pecivo i so. Ostaviti sa strane.

Mikserom pomešati ulje, kristal šećer i braon šečer. Smesa će izgledati nalik vlažnom pesku. Potom u trećoj posudi umutiti jaja da budu vazdušasta, dodati aromu vanile i kiselu pavlaku. U posudu postepeno dodavati pomešane šećere sa uljem. Zatim dodati pripremljene suve sastojke. Na kraju dodati 60 g vruće kafe i mutiti do homogene smeše.

Staviti u pleh za pečenje i peći na 180 stepeni 30-40 minuta. Zbog različitih jačina rerni u svakom domu, proverite čačkalicom da li je biskvit pečen nakon 30 minuta, pa dopecite ako čačkalica nije čista. Nakon pečenja premažite biskvit sa pola šoljice vruće kafe i nakon par minuta kada biskvit upije kafu, premažite tankim slojem krema. Ostavite u frižideru dok ne napravite mus.

Priprema musa:

Prelijte želatin iz kesice sa 2 kašike vode da nabubri. 300 ml slatke pavlake zagrejte do trenutka kada pavlaka počne da ključa. Sklonite sa vatre i dodajte želatin da se rastopi. Nakon toga dodajte kocke čokolade i malo soli. Dobro izmešajte i ostavite sa strane.

150 ml slatke pavlake umutite u posebnoj posudi u čvrst šlag. Dodajte postepeno ovaj šlag u pavlaku sa otopljenom čokoladom i izmešajte. Prelijte preko biskvita. Ostavite da se stegne u frižideru naredna 2 sata.

Priprema ganaša:

Zagrejati slatku pavlaku do trenutka pojave prvih mehurića. Čokoladu izlomiti na kockice. Preliti pavlaku preko čokolade i izmešati sastojke. Preliti preko ohlađenog musa. Ostaviti u frižideru bar 1 sat pre dekorisanja.

Dekoracija:

Za dekoraciju špricom: 100 g čokolade i 100 ml slatke pavlake zagrejati, pomešati i ostaviti da se ohladi sat vremena. Ohlađenu masu umutiti u šlag i dekorisati.

Ostatak čokolade istopiti i na pek papiru napraviti čokoladne dekoracije.

Uživajte, bon appétit!

00:11

Torta Milana Milosevica za 47. Rodjendan

(Espreso/Srbija Danas/Stil/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.